0541 52 17 65
Weegbrug Oldenzaal

Weegbrug

De weegbrug van Shelter Storage is de enige openbare brug in Oldenzaal. Iedereen is welkom om de geijkte weegcapaciteit van 70 ton te benutten, dus niet alleen onze opslagklanten. Rij langs zonder afspraak en we staan voor u klaar. Voor opslagklanten hebben we ook kleinere palletwegers beschikbaar. Handig bij het laden van uw vracht.
De grote brug heeft een gelijkvloerse werklengte van achttien meter. Is uw materieel zwaarder dan 70 ton, zoals een kraan? Dan wegen we in gedeelten, as voor as. Gaat u goederen opslaan of maakt u een partij klaar voor verzending? Binnen enkele minuten weet u precies hoeveel kilo erin of eruit gaat. Snel, exact en gemakkelijk.

Contact opnemen Offerte aanvragen

 

Containers wegen (verplicht)

Op 1 juli 2016 ging de nieuwe wijziging in het SOLAS-verdrag – weegplicht voor containers – in. Dit naar aanleiding van een in juni 2014 aangenomen richtlijn van de International Maritime Organization (IMO), als gevolg van honderden containers die jaarlijks overboord slaan. Deze richtlijn verplicht u om een ‘geverifieerd bruto gewicht’ (Verified Gross Weight (VGWW)) op te geven van elke te exporteren volle container. Containers kunnen nu dus geweigerd worden, indien de verlader niet in staat was het gewicht op te geven.

Containervervoer op zee wordt zodoende een stuk veiliger, maar voor de verlader komt er weer een extra aandachtspunt bij.
Bij Shelter Storage ontzorgen wij u graag bij het wegen van containers. Vraag gratis een offerte aan.